UDRUGA JUDITA: Potres je ubrzao neizbježno – Banovina postaje demografska pustinja

– Demografska katastrofa Siska i Banovine je neizbježna ako se hitno ne poduzmu konkretne i učinkovite mjere državne i lokalne vlasti. Potres je dodatno ubrzao napuštanje područja Sisačko-moslavačke županije koja je uz slavonske županije i Primorsko-goransku županiju najgora u Hrvatskoj u odnosu starog stanovništva i djece, rekao je doc. dr. sc. Stjepan Šterc na predavanju o demografskim izazovima Siska i Banovine koje je organizirala Udruga Judita u prostorijama Centra kreativne industrije u Sisku. Naveo je da za rješavanje ovog problema ne treba izmišljati toplu vodu te da je dovoljno kopirati primjere dobre prakse koje imaju Izrael i Irska. 

Predavanje je održano 4. svibnja 2022., u okviru projekta “Zemlja se trese – ne obitelj” koje Udruga Judita provodi u suradnji s Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade. 

– Demografska politika je u ovom trenutku najvažnija i trebala bi biti temelj programa svih političkih stranaka. Bez kvalitetne demografske politike neće biti ni Hrvatske, kazala je moderatorica doc. dr. sc. Vlatka Vukelić. 

Nakon predavanja, u neformalnom dijelu prisutni su imali priliku postavljati pitanja. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s