Predstavljena knjiga Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća

Knjiga „Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća“ predstavljena je u čitaonici Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija u petak 1. travnja 2022. u 11 sati.

Da se radi o jedinstvenom djelu koje prikazuje kontinuitet i ključne elemente velikosrpske ideologije od početka 20. stoljeća, kakvo hrvatski povjesničari do sada još nisu uspjeli objaviti, rekla je urednica knjige doc. dr. sc. Vlatka Vukelić. Istaknula je da je autor Zlatko Pinter, između ostaloga, vrlo dobro opisao srbizaciju JNA, velikosrpsku medijsku propagandu uoči Domovinskoga rata, agresiju na Hrvatsku i njezine posljedice te politički pad Slobodana Miloševića. Autor pri tom koristi novinarsku britkost u izražavanju, jednostavnost, jasnoću i preciznost.

Biografske elemente o autoru iznijela je urednica i voditeljica na Laudato TV Nada Prkačin. Napomenula je kako je i sam autor bio dio priče progona vojvođanskih Hrvata i očevidac događaja uoči Domovinskoga rata. Zaključila je da se isplati pročitati svaku stranicu Krvavih tragova, a knjigu je posebno preporučila onima koji žele znati stvarnu povijest Jugoslavije ili shvatiti aktualnu situaciju u Ukrajini jer se radi o istoj metodologiji. I na kraju se autor Zlatko Pinter zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana. Rezultat je to cjeloživotnoga prikupljanja podataka i brojnih informacija koji su se velikim trudom saželi na 700 stranica. Pinter je izrazio zadovoljstvo što će se knjiga koristiti kao udžbenik na Fakultetu hrvatskih studija te da će tako studenti kroz Krvave tragove doznati povijesnu istinu.

S lijeva na desno: Nada Prkačin, Zlatko Pinter i doc. dr. sc. Vlatka Vukelić

doc. dr. sc. Vlatka Vukelić, Zlatko Pinter i Nada Prkačin, dipl. novinar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s