Gostovanje na Laudato TV u najavnoj emisiji prije premijere filma ‘Dječje prihvatilište Sisak’ (video)

Gostovanje na Laudato TV, u najavnoj emisiji prije premijere filma ‘Dječje prihvatilište Sisak’, dokumentarnog filma potkrijepljenog izvornim dokumentima i autentičnim fotografijama, a u njemu govore istraživači, povjesničari, crkveni velikodostojnici te svjedoci događaja.

Iako je problematika široka i kompleksna, gostovanje u emisiji “Moja Hrvatska” autorice Nade Prkačin, dan prije pretpremijere u Zagrebu, svojevrsni je uvod u dokumentarni film “Dječje prihvatilište Sisak” u produkciji Laudato TV.

Iako je problematika široka i kompleksna, gostovanje u emisiji “Moja Hrvatska” autorice Nade Prkačin, dan prije pretpremijere u Zagrebu, svojevrsni je uvod u dokumentarni film “Dječje prihvatilište Sisak” u produkciji Laudato TV.Nakon predpremijere u Zagrebu, 2. listopada 2019., upravo je Sisak 3. listopada 2019. bio domaćin svečane premijere, na kojoj su se okupili brojni građani kako bi saznali istinu o prihvatu djece s Kozare za vrijeme 1942. godine.

I ove godine je 5. listopada u Sisku održana komemoracija u organizaciji SNV-a na dječjem groblju u sisačkom Parku Diane Budisavljević.
Komemoracije su potrebne i poželjne, ali i kontraproduktivne u koliko su protkane lažima. Time se ne odaje pijetet žrtvama, na taj način žrtva postaje još većom žrtvom jer je njezina patnja iskorištena u neke svrhe koje nisu ni plemenite ni filantropske. Svi oni koji rade izmišljene scenarije pri kojima iskorištavaju žrtave vihora rata njihovi su zlostavljači. Graditi političke karijere na onima koji su umirali od gladi i bolesti, koristiti fikciju i izmišljati horor trailere trebalo bi zabraniti kaznenim zakonom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s