“Škola za život” – protiv zdravoga razuma?

Umjesto “žestokih odgovora biskupima”, zar Hrvatskoj uz “Školu za život”, treba i “Škola za slobodu govora i zdravoga razuma”?

Biskup Košić je legalni i legitimni predstavnik jedne zajednice u Hrvatskoj. U ovom slučaju – katoličke.

Samim time, on ima pravo i obvezu reći što njegova pastva misli o određenim društvenim devijacijama. Da je kojim slučajem ovdje riječ o predstavniku Roma ili neke druge manjinske zajednice koje propitkuju broj i boje polja na hrvatskome grbu, te da zaključe kako ih jedno polje ugrožava, već bi bila podnesena predstavka Ustavnome sudu.

Da je Pupovac progovorio o nekom “problemu” koji po njemu srpska manjinska zajednica u Hrvatskoj vjeruje da trpi, također bi se odmah uključila i pučka pravobraniteljica za “nešto”…

Ne znam zašto onda apele duhovnog predstavnika hrvatskih katoličkih vjernika odgovorni za ovakvo stanje ne uzmu barem na razmatranje i ne budu barem suzdržajno pristojni, ako biskupa već moraju toliko napadati.

Ljudi koji su u zakonskoj obvezi provesti “Školu za život”, a koji cijeli projekt smatraju komedijom, po ministričinome nalogu to su ipak dužni!
No to je, kažu – “demokratski”.

Istovremeno, izreći kritiku istoga “projekta” je po njima – nazadno, blesavo, itd… iako je kritika izrečena na temelju konkretnih zahtjeva i molbi da se zaustavi ova brutalna manipulacija u odgojno-obrazovnom sustavu.
Kako je njezin cilj lobotomizirati ljude poput biskupa Košića, nije ni čudo da je isti sada meta tolikih napada, kao uostalom i uvijek kada se u svojim propovijedima dotakne kritike svjetovne vlasti u Republici Hrvatskoj.

Umjesto “žestokih odgovora biskupima”, zar Hrvatskoj uz “Školu za život”, treba i “Škola za slobodu govora i zdravoga razuma”?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s