28 GODINA NAKON POČETKA “BALVAN REVOLUCIJE”

Od prvog terorističkog čina “ugrožene” manjine prošlo je 28 godina, a 17.8.1990. godine urezan je crnim slovima u noviju hrvatsku povijest.

Screenshot_477
Svi oni koji su te jeseni 1990. morali ići preko Knina ili nekih drugih mjesta sa srpskom većinom bili su često izloženi zlostavljanju naoružanih lokalnih pobunjenika.

Toga su dana srpski pobunjenici postavili barikade na cestama u okolici Knina i ugrozili teritorijalni integritet RH. S petokrakama na čelu, srpski teroristi počeli su “balvan” revoluciju rušenjem stabala, paležom hrvatskih šuma i postavljanjem zapreka na prometnice. Dugogodišnja ideja o stvaranju velike Srbije prikriveno tinja i danas. Dio “ugrožene” manjine koju huška njihov vođa Milorad Pupovac uz pomoć srpskih mecena u Beogradu, sustavno stvaraju lošu percepciju Hrvatske u svijetu. I dok u Europi misle da Hrvati teroriziraju srpski živalj, stvarnost je sasvim drugačija. Jedino u Hrvatskoj kandidat na parlamentarnim izborima može biti osoba koja je optužena za ratni zločin i koja je aktivno surađivala s okupatorom. Jedino u Hrvatskoj se izdašno financiraju manjinske novine koje siju mržnju, razdor i potiču međunacionalne tenzije. Dok u Vojvodini Hrvati doista sa strahom hodaju ulicom, nemaju apsolutno nikakva prava niti predstavnika u izvršnoj vlasti, u Hrvatskoj je sasvim normalno da nema zapreke ni za ratne zločince da zasjednu u saborske klupe.
Rat je, ukratko, počeo kao hajdučija – termin kojeg je često koristio i prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman.

Screenshot_476.png
Mnogi koji su 1990. godine u kolovozu krenuli u Dalmaciju na more nisu se vraćali onim putem kojim su došli. Išli su preko Knina, a vraćali se sporednim cestama. To su napravili kako bi izbjegli balvane i barikade i na koncu živu glavu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s